
در سالها گذشته، فقط با گوشی ها می توانستیم کارهای سادهای چون تماس گرفتن و ارسال پیامک انجام دهیم. ولی تکنولوژی الان کاملا متحول شده است.بشر گوشیهای هوشمندی ساخته است که از ویژگیهای جذابی مانند نمایشگرهای بزرگ لمسی با کیفیت فوق العاده ، دوربینهای با کیفیت عالی و قابلیت هایی همچون تشخیص چهره سهبعدی و اثر انگشت بهره میبرند. اکنون غیر از این امکانات، گوشی های هوشمند نسل آینده ساخته شود به دست بشر برای انواع و اقسام کارهای گوناگون همچون گوش کردن به موسیقی، وبگردی، بازی کردن و حتی تماشا کردن ویدیوها با کیفیت عالی می توان فرار تر رفت.
اگر چندین سال پیش به کاربران گفته می شد که گوشی های هوشمند نسل آینده چند سال بعد چنین قابلیتهایی با این امکانات ساخته می شود احتمال زیاد کمتر کسی حرفهای شما را باور میکرد یا شاید هم اصلا به حرف هایتان می خندیدند. در سال های قبل،شاید پیشبینی چنین امکاناتی فقط در آثار علمی و تخیلی دیده می شد اما با توجه به سرعت پیشرفت فناوری و تکنولوژی در جهان، در این مطلب حدس هایی در مورد ساخت گوشی های هوشمند نسل آینده در سال های آینده با این امکانات خواهیم زد. پس در ادامه مطلب، به تعدادی پیشبینی عجیب وغریب برای آینده گوشیهای هوشمند در ۲۰،۳۰ یا حتی ۵۰ سال آینده مطرح خواهیم کرد. پیشبینیهایی که معلوم نیست محقق گردد یا خیر.
کنترل گوشی های هوشمند از طریق ذهن کاربر!
روزی روزگاری کاربران فقط با گوشی های دکمه دار کار می کردند، اما کم کم نمایشگرهای لمسی جایگزین کیبورد ها شدند. و حتی اکنون بشر می تواند با سرویسهایی مانند گوگل اسیستنت و سیری اپل، میتواند بسیاری از کارها را تنها با صدای خود انجام دهد. احتمالاً در مرحله بعدی پیشرفت تکنولوژی این تکامل و پیشرفت ها به مرحله ی بهرهگیری از ذهن برای کنترل گوشیها برسد. شما فکرش را بکنید فقط با استفاده از این تکنولوژی، بدون نیاز به استفاده از دست یا صدا یا اشاره ایی، صرفاً فقط با بهرهگیری از ذهن خود بتوانید از گوشی های هوشمند استفاده کنید. بهعنوان مثال شما میتوانید با استفاده از ذهن خود اپلیکیشنهای موردنظر خود را باز کنید و یا حتی به موزیک گوش دهید، و یا فیلم مورد علاقه خود را ببینید و یا حتی بازی کنید
با استفاده از این امکانات سرعت استفاده شما از گوشیهای هوشمند تا حد قابل توجه ایی افزایش خواهد یافت. دیگر لازم نیست که برای هر کاری از اثرانگشت خود بر روی نمایشگر گوشیتان استفاده کنید فقط در لحظه از ثانیه شما میتوانید صرفاً با استفاده از فکر و ذهن خود،به کار های خود با گوشی های هوشمند نسل آینده روی موبایل برسید. اگرچه هنوز زود است در این باره صحبت کنیم،ولی دانشمندان در این زمینه به پیشرفتهای قابل توجه ایی رسیدند. در سالی که گذشت شرکت فیسبوک بخش جدیدی را برای گوشی های هوشمند اختراع کرد که وظیفه اصلی کارکنان آن، توسعه تکنولوژیی بود که کاربران بتوانند با استفاده از ذهن خود، تایپ کنند!هدف اصلی در اصل این بود که امکان تایپ 100 کلمه در دقیقه را که 5 برابر سریعتر از میانگین سرعت تایپ در گوشیهای هوشمند است را بهبود ببخشند. دانشمندان شاغل در دانشگاه MIT به توان توسعهای دستگاهی به نام AlterEgo شدند که به کاربران اجازه می داد تنها با کنترل ذهن خود، با کامپیوترها به مکالمه بپردازند.
شارژ بیسیم از راه دور!
با وجود تمامی این پیشرفت ها در تکنولوژی هنوز در زمینه عمر و کارکرد و شارژ کردن گوشی های هوشمند حرفی برای گفتن ندارند. حتی اگر بخواهید از گوشی های پرچم دار و گرانقیمتی امروزی مثلا میت ۲۰ پرو استفاده کنید باتری آن ۴۲۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد،فقط تا دو روز می توانید گوشی خود را بدون استفاده از شارژر روشن نگه دارید. بعد از اتمام شارژ گوشی، یا طبق معمول باید از سیم مربوطه شارژر وصل کنید یا اگر گوشی هوشمند خود از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند، آن را بر روی پد شارژ قرار دهید.
درگوشی های هوشمند نسل آینده باید دید که چنین مواردی دستخوش تغییر خواهد شد یا خیر! در حال حاضر شرکتهای زیادی به طور مثال Energous مشغول توسعهی در زمینه تکنولوژی شارژ بیسیم از راه دور هستند. در حال حاضر، این شرکتها در تلاش برای تکنولوژی ایی هستند که مثلاً گوشیهای هوشمند کاربران را در فاصلهی 1 متری نسبت به شارژر،بتوانند شارژ کند. اما بیاییم از این هم بیشتر برویم!
آیندهای را چنین باور کنید که شارژرها بتوانند گجتها را تا فواصل زیادی هم شارژ کنند. این شارژرها مانند برجهای مخابراتی می توانند در نقاط مختلفی قرار بگیرند و انواع و اقسام گوشیهای هوشمند را بدون استفاده از سیم شارژر و کابل همواره بتواند شارژ کند. این شارژرها آنقدر قوی خواهند بود که باتری گوشی شما هیچوقت به پایینتر از ۱۰۰ درصد نرسد.
چنین تکنولوژیایی فقط محدود به گوشیها نخواهد بود، بلکه میتواند برای انواع و اقسام گجتها مانند لپتاپها، هدفونهای بلوتوثی و ساعتهای هوشمند هم باشد. در آینده، اتومبیلهای الکتریکی ساخته شود چنین برجهایی میتوانند شارژ این اتومبیلها را هم تأمین کند.
گوشی های ارتجاعی!
در ماههای قبل، گوشیهای تاشو حسابی در بازار سروصدا زیادی بر پا کردند و مدتی قبل، اولین گوشی تاشو یعنی،Royole FlexPai، روانه بازار گردید و بهزودی زود شرکتهایی همچون سامسونگ، ال جی و هواوی هم نخستین گوشیهای تاشو خود را روانه بازارخواهند کرد. در دهههای آینده، شاید این بار شاهد عرضهی گوشی های هوشمندی شویم که قابلیت ارتجاعی بودن را داشته باشند ، گوشیهایی که با کشیدن دو سر آن، به اندازهی دلخواه ما برسند.
این نوع طراحی برای گوشی های نسل آینده، برای کاربران این امکان را مهیا خواهد کرد که مثلاً هنگام تماشای ویدیوهای شما این امکان را فراهم کند اندازه گوشی را بزرگ کنید و یا برای گذاشتن آن در جیب، اندازه گجت مذکور را برعکس کوچک کنید. برای اجرا شدن و مهیا کردن چنین ایدهای، باید بیشتر قطعات داخلی گوشی هوشمند شما هم باید ارتجاعی شود. کاملاً واضح هستش که محدودیت های زیادی برای بزرگ کردن گوشی وجود خواهد داشت. اگر این محدودیت مثلاً حدود ۵۰ درصد اندازه فعلی گوشی شما باشد، این یعنی میتوانید یک گوشی 4 اینچی را به گوشی 6 اینچی تبدیل کنید.
در حال حاضر برخی از شرکتهای گوشی های هوشمند مشغول توسعه نمایشگرهایی با قابلیت ارتجاع هستند ولی تا زمانی که چنین گوشیهایی درست شونند، راه طولانی در پیش خواهیم داشت. سال گذشته خود شرکت سامسونگ چنین نمایشگری را نشان داد که قادر است تا ۱۲ میلیمتر از فرورفتگی را پشتیبانی کند اما این نمایشگر خیلی سریع به وضعیت قبلی خود باز می گشت. محققان دانشگاه میشیگان با موفقیت به ساخت مدارهایی با مجتمع ارتجاعی شدند که میتواند ساخت چنین گجتهایی برای کاربرامکانپذیر کند.
رنگ های متغییر!
گوشیهای هوشمند در حین عرضه به بازار با رنگهای مختلفی روانه بازارمیشوند ولی اگر اهل استفاده از موردی خاص نباشید، انتخاب فقط یک رنگ میتواند کاری سختی برای شما باشد. رنگهای مشکی، نقرهای و سفید هرچند کلاسیک به نظر می آیند، ولی در عین حال برای کاربر خستهکننده محسوب میشوند. رنگهای قرمز، صورتی و سبز اگرچه گوشی شما را زیبا و جذاب خواهد کرد، ولی ظاهر گوشی شما را تا حدی شبیه به اسباب بازیها می کند! با توجه به پیشرفت های تکنولوژی، احتمالاً در آینده دیگر لازم نیست که فقط به یک رنگی خاص بسنده کنیم.
گوشی هایی هوشمندی را تصور کنید که برای شما پنل پشتی کاملا شفافی خواهند داشت که بتواند نور را به صورت کامل جذب کند، بهره ببرد. در این پنل LED تعبیه شده و بهراحتی بتوانید رنگ آن ها را با توجه به حال و هوای خود تغییر دهید. بهعنوان مثال زمانی که رنگ آبی را انتخاب میکنید، رنگ پنل پشتی گوشی بهطور کامل به رنگ آبی در آید و یا رنگ های دیگر…
این علم و تکنولوژی به کاربران این امکان را فراهم خواهد کرد که به راحتی در گوشی های نسل آینده و به دفعات ، بی شماری رنگ بدنه گوشی خود را تغییر دهند. همچنین مثلاً میتوانند کاری کنند که با توجه به موقعیت های خاص و موردنظر، رنگ گجت تغییر یابد. در ضمن این که با بهرهگیری از چند LED بتوان راحت حالت گرادیانت بدنه گوشیهایی مانند هواوی P20 پرو را شبیهسازی کرد. با پیشرفت علم، مطمئناً جنس این پنلها ضدضربه خواهند شد و بدون هیچگونه نگرانی از افتادن گوشی و یا شکسته شدن آن، بتوان از گوشی هوشمند خود استفاده کنید.
ترکیب اولد و جوهر الکترونیکی!
نمایشگرهای اولد برای کارهایی مانند تماشای ویدیوها و انجام بازیها بسیار ایده آل و مناسب خواهند بود، اما برای مواردی مانند مطالعه کردن چندان مناسب نیستند همچنین برای مطالعه کردن، نمایشگرهای جوهر الکترونیکی مانند مواردی که در کتابخوانهای آمازون استفاده شده است، انتخاب بسیار مناسب تری محسوب میشوند. اگرچه برخی از گوشیهای مجهز به نمایشگرهای اولد امکان این که محتوا را سیاه و سفید کنند را دارنند، ولی باز هم از لحاظ راحتی مطالعه به پای نمایشگرهای جوهر الکترونیکی نخواهند رسید.
با توجه به این موضوع، با ترکیب فناوری اولد و جوهر الکترونیکی، دیگر نیازی به استفاده از کتابخوانهای الکترونیکی نخواهد بود. با یک ضربه ساده، نمایشگر اولد گوشی شما به نمایشگر جوهر الکترونیکی تبدیل خواهد شد و به راحتی میتوانید متن های موردنظر خود را مطالعه کنید. در ضمن باید گفت که جوهر الکترونیکی انرژی بسیار کمتری را مصرف میکند و به همین خاطر میتواند منجر به بهبود عمر باتری گوشی شما گردد.
متأسفانه، با وجود تکنولوژی حال حاضر عملی کردن چنین ایدهای فعلا ممکن نیست. شرکت اپل در سال ۲۰۱۱ چنین ایدهای را در سرداشت و پتنت مربوط به آن را هم ثبت کرد اما هنوز چنین محصولی روانهی بازار نکرده است. در حال حاضر گوشیهایی در بازار وجود دارند که از هر دو تکنولوژی بهره میبرند، ولی این دو مورد هنوز در یک نمایشگر واحد ترکیب نشده انند.
در جلو گوشی YotaPhone 3 از نمایشگر AMOLED و در پشت از نمایشگر جوهر الکترونیکی بهره برده است. ساعت هوشمند TicWatch Pro نیز هم به کاربران این امکان را خواهد داد که برای بهبود عمر باتری، بین نمایشگر LCD و اولد سوئیچ کنند. اما با وجود این موارد ذکر شده ، هنوز موفق به ارائهی تکنولوژی نمایشگر هیبریدی نشدهایم و شاید در دهههای آینده خواهیم توانست چنین امکانی را مشاهده کنیم.برای راه های ارتباطی با ما اینجا کلیک کنید